Bag to Freedom

Bag To Freedom is een nieuwe fashion lijn.

Tassen maar ook andere producten van stof, worden geheel vormgegeven en geproduceerd door gevangenen in de vrouwengevangenis in Nieuwersluis. Tijden dit Re-intergratie project leren de dames de vaardigheden om van een stuk stof een hoogwaardige 'Bag To Freedom' tas te maken.

Van ontwerpen,  patroontekenen tot het in elkaar stikken van de tas zelf. Hierdoor leren ze nieuwe nuttige vaardigheden en tevens raken zij weer gewend aan de dagelijkse structuur van een 'normale' werkdag.  Hierdoor wordt de stap een stuk kleiner om weer een echte baan te krijgen in de maatschappij, wanneer zij vrij komen.

De vrouwen die vast zitten, hebben de kans om te kiezen als dagbesteding om te gaan werken. Het werk bestaat voornamelijk uit simpel werk, zoals inpakken, servetten vouwen en gordijnen afzomen. Door dit geringe aanbod kiezen veel  vrouwen en meisjes er voor om gewoon op de cel te blijven en komen zij uiteindelijk precies hetzelfde uit de gevangenis als hoe ze er in kwamen.

Met het project van Bag To Freedom, proberen wij de dames, juist van hun cel af te krijgen, door ze op te leiden en ze creatief uit te dagen. De eerste 3 tassen zijn vernoemd naar de vrouwen die ze ontworpen hebben.

Ook is het een doel van ons dat ze op hun CV kunnen zetten dat ze met het Bag To Freedom project hebben mee gedaan en als het waren zijn ‘geslaagd’ zodat toekomstige werkgevers zien dat het helemaal goed zit met de professionele werkhouding. Wellicht in de toekomst wel met een certificaat.

Ook voor uw organisatie gaan deze dames graag aan het werk!  NL ontwerp – NL productie.

 

Onze referenties

abn-amro allen-overy amersfoortse apeldoorn
arnhem berg-en-partners conclusion cwz
Dura Vermeer eneco fh fortis gelre-ziekenhuizen
hachette-filipacchi-medias heijmans ing knmg
leerplein055 loyens-loeff nimbus obvion
philips pink-ribbon reaal riwis
sanoma sap triade umc
utrecht visio vlaardingen voest-alpine
welten wolters-kluwer zuwe Gelre Ziekenhuis
LSG Rentray zuwe RVS Spaarne Ziekenhuis
Springer uwc_rgb dz jbz
Dura Vermeer kennemer-gasthuis marsh-mclennan-companies riwis